Alla inlägg den 10 januari 2013

Av Sofi Géewe - 10 januari 2013 11:59

Life is colour, and i love it

 

Den RÖDA färgen är uppiggande och stimulerar  oss att bli utåtriktade. Den är eldens och värmens färg. Rött stimulerar blodsystemet, den vänstra hjärnhalvan och musklerna, vår livskraft stimuleras av det röda ljuset. Däremot kan för mycket rött leda till feber, stress och utmattning.


Den Gula färgen är symboliskt  den intellektuella färgen. Den är den öppna sinnets färg. Gult är kreativitetens färg och en uppmuntrande färg. Den frambringar glädje och vällustkänslor, gult används för att stärka nerverna och hjärnans aktivitet. Den renar blodet och stimulerar, det lymfiska systemet.


Den Oranga färgen befrämjar idéer och mentala koncept och är således en bra fär i tex sammanträdesrum. Den stimulerar oss att känna våra känslot bättre och skapar en känsla av välmående. Orange symboliserar medkänslig värme, rikedom och viljekraft.


Den Gröna färgen är harmonins färg. Den befrämjar uppbyggnad av muskler, ben och andra vävnadsceller. Grönt är emotionellt lugnande och stabiliserande. Den lugnar och avslappnar både fysiskt och mentalt. Grönt är också balanserade för känslorna.


Den Blå färgen är rogivande och uppmuntrar till självständighet. Blått symboliserar stark tilltro, uppriktighet och lugn. Lugnar ner hjärtat och fungerar antiflamatoriskt. Blått verkar sinnesavslappnande och styr vår röst. För mycket blått ljus kan däremot göra oss trötta, uttråkade och deppiga.


Färgen Indigo är renande för blodet. Den fungerar smärtlindrande och kan ge total okänslighet. Det sägs att Indigo ökar vår medvetenhet så att vi kan höja oss över all smärta.


 Den Violetta färgen är en färg som symboliserar kunglighet och respekt. Violett anses ha en helande och öppnande kraft. 


Färgen Vit symboliserar renhet och och godhet. Vitt är en färg som i allt för stora doser kan påverka oss negativt, i helt vita rum blir vi lätt likgiltiga och apatiska.








Ovido - Quiz & Flashcards