Alla inlägg under januari 2013

Av Sofi Géewe - 21 januari 2013 15:04

Idag blev det Unnersta Gård på lunchen. Shoppade lite fina saker.

Två fina ljustakar till vardagsrummet. Passar perfekt till tapeten med denna lila.

   

Åh jag blev jätte kär i denna söta ren ljusstake så den fick följa med hem.

 


     

Hittade ett litet munspel till lillen, sött :) Han tycker om att spela instrument och munspel har han aldrig provat.

 


Slutar jobbet klockan fyra idag så det blir en sväng på stanmed mamma då. Ska kolla efter en resväska, lite kläder och en ny telefon till mamma. Mysigt med lite mamma tid som vanligt.


Igår kollade vi på Taken. Skit bra filmer. SE DOM, finns två stycken och vi har sett båda nu. Handlar om kidnappningar. Massor stackars flickor som blir kidnappade i första filmen.

     

Av Sofi Géewe - 20 januari 2013 18:11

Tog mig visst en liten bloggsemester ett tag men nu är jag här.


Idag har vi firat Robin som fyllt 18 år ocg Timpa som fyller 13 år . Tråkigt att vi inte har nån släkt knappt så det blir ju inga kalas direkt :(
Lite fika och lite paket blev det ialla fall, Robin hade beställt kladdkaka så det fick det bli.
 
Robin fick en klocka, ett armband, en plånbok och pengar av oss.
Timpa fyller år imorn så vi får väl se vad han får ;)
 
Nu sitter jag, Tias, Tiffany och Milon och tittar på Bacill Akuten. Märkligt barn program, dom skär just nu i nån stackares arm och tar lite blod. Bra för barnen att se det, hmm. PROVA INTE detta hemma barnen...
 
Igår va våra kära vänner här familjen Tonström / Lindgren. Vi åt varm smörgåstårta, drack för mycket vin som vanligt och spelade spel. Kampen mellan kvinna och man. Vill inte berätta hur det gick...
Lika mysigt som vanligt var det iaf bortsätt från spelet då ;)
         
 
På dagen igår var vi i Landerydsgården med farmor Laila på Julgransplundring. Vi dansade järnet, fikade, fiskade fiskedam och självklart slängde ut granen i snön. Till sist kom Tomten och hälsade på och alla barnen fick godispåse. Milon var först fram till Tomten och fick sitt. Sen kom han på att han var tvungen att ge tomten en kram sötisen, så då sprang han fram igen.
Jag var helt slut efter allt dansande, har kondition NOLL verkligen. Men oj, oj, oj jag vad bra jag var ändå ;)
Farmor var ju knappt trött alls hehe. Kul att träffa henne några timmar med.
 
     
 
   
 
Tråkiga nyheter om flygplans inställningar i London. Hoppas det blir bättre väder tills vi ska dit. Vore inte så kul om man blev strandad i London med Milon hemma. Då skulle det bli mycket barnvakts pysslande.
Vill ju så gärna åka på vår mini semester så vi håller tummarna. Ska komma ihåg att checka in flyget imorn.
 
Nu ska älskling få datorn så han kan se sin konstiga film - Bloodsport.
  
 
 
 
 
Av Sofi Géewe - 15 januari 2013 14:36

Nu är det vitt och fint ute igen, mysigt. Nu kan lilleman äntligen åka skidor och snowracer igen. Han hann ju knappt prova sakerna innan snön försvann så pass att man inte kunde åka. Hoppas att han håller sig frisk bara. Det kan inte vara några vattkoppaor som var på G iaf för han fick bara en som redan är torr, hmm undrar vad det var. En finne kanske ;)

Så vi får se vad det blir imorn när vi är lediga, om han mår bra ska vi hitta på nått, annars blir det film och mys.

Nu sitter han i soffan i våt lunch rum och tittar på film hjärtat. Tias skulle iväg på ett möte så han får vara här en liten snabbis.

Fluggers nya app är ju för kul. Smart, man kan ta kort på nått och hålla fingret på den kulör man söker så visar den det :) Smidigt.

     


I förmiddags gjorde mäklaren oss väldigt glada. han kom och värderade om vårt hus. Oj oj oj vilken glad överraskning det blev. Han var väldigt imponerad över allt vi gjort med huset. Så det blev en sjuk höjning på värdet, Super kul.


Av Sofi Géewe - 14 januari 2013 09:34

Slut på helg, fy den var alldeles för kort den här gången, även fast jag var ledig.

Vi hade iaf en riktigt bra helg. Lika slapp som alla våra helfger är för tillfället, men det tar nog ett tag att komma ikapp renoveringen för kropp och knopp. Sen är det väldigt skönt att känna att vårt hus börjar bli "hemma" nu. Varken jag eller Tias har känt det riktigt än men nu börjar det kännas annorlunda. Saker och ting börjar komma ¨på plats nu, lister och alla lampor. Vi fixade till grov entrén i källaren med i helgen för den kommande mäklar visiten imorn. Man vill ju att så mycket som möjligt ska vara tipp topp då. Ikväll får jag måla när jag kommer hem, snickaren skulle fixa lite med vår panelvägg så det måste bli vitt till imorn och även Celinnes dörr som är beigt och ful ska bli vit. Får torka färgen med hårfön så jag hinner måla fler gången ;)

Lilla Skrutten är frisk från sin svinkoppa eller va det nu var. Det är tort nu iaf. MEN nu har han fått en fin liten vätske fylld prick på hakan, men bara en så vi får väl se om det kommer krylla av prickar i dagarna eller hur det blir. Vara hemma från jobbet i några veckor är ju inte vad jag längtar efter precis men men det får man ju ta helt enkelt. Bättre nu än mitt i sommaren.


Igår blev det en heldag med Fina Lina ,Agust och Oliver. Pojkarna spelade tv spel ( även min kära man då )  Jag ochLina pysslade i mitt fina pysselrum. Det blev en tavla hem till henne i svart, vitt och guld med fjärilar och lite text, fin :)

Små pojkarna pysslade med en stund, en väldigt liten stund. Söt Agust satt och slängde pärlor på golvet mest :)

Men det kommer man ju undan med när man ser så oskyldig och söt ur.

Till lunch  blev det Mc Donalds såklart

Älskling sprang runt och gjorde fint i huset medans vi bara pysslade, världens bästa man. 


   

Idag ska jag på kurs i Norrköping en sväng på em. Åker med min kära chef och Michaela från andra Linköpings butiken dit. Sen ska vi lyssna på lite flugger nyheter och snacka skit. Brukar vara väldigt kul faktiskt. Hoppas på lite fika med kanske.


Lillen är på jobbet med pappa idag. Kände att vi är lite lför ite folk för att han skulle kunna vara här idag. Snacka om atthan känner sig som hemma här nu. Dom var här och åt frukost med mig sen sprang han på toan då hör man ett litet skrik, -Mamma jag är färdig. Tur att det inte var så mycker kunder inne den här gången.  hehe. Måste man så måste man.


Nu ska jag packa upp lite tapeter som precis kom hem.

Hej Svejs

Av Sofi Géewe - 11 januari 2013 18:21

Nu sitter jag och Milon och myser i soffan.

Vi har ätit mat och vilar magarna inför chips och dipp :)

Vi har varit i Tannefors och hyrt lite filmer, 5 st :) Så nu tittar vi på Smurfarna.

Milon frågar typ hundra frågor i minuten, hmmm.

Varför är smurfarna blå mamma?

Varför bor inte i alla i samma svamp?

Kan smurfar simma?

Tycker getingar att smurfarna ser konstiga ut?

Varför bor det bara EN tjej där? Blir alla kära i henne då?

Hehehe kära nån, ingen lugn och ro här inte.

Det var jätte mysigt att träffa mamma idag. Milon blev jätte glad att träffa mormor. Han lärde henne spela Skylander och nått spel på datorn.  Blev ju tyvärr inte så länge för mig :( Jag och Celinne  var på BUP i 1,5 timma.  Men jag var ju med henne istället och det var mysigt med.     Inte värdens mys ställe direkt men ändå ;)



När vi var och handlade fick Milon åka lite bil. Helt sjukt att det kostar tio kronor för 1 min. Lite längre kan dom väl få åka iaf dom små barnen.

   


Saknar min man väldigt mycket. Puss älskling.   

Nu måste jag återgå till Smurfarna. 

<3

Av Sofi Géewe - 11 januari 2013 07:53

Så va det fredag igen då, veckorna går fort.

Älskling har åkt till Göteborg nu :( Har inte sovit utan honom sen vi flytta ihop så det blir nog lite jobbigt ikväll. Han ska på en mässa för alla anställda på Sandå. Jätte kul. Tycker fruar också borde få följa med ;)


Snart kommer en snickare hit och fixar det sista i källaren, lister, foder och en dörr till det som i framtiden ska vara en toalett. Allt måste vara klart till på tisdag för då kommer en mäklare och värderar om huset. Hoppas det går bra. Vi har gjort om hela huset så hoppas att det blir skillnad.


Idag är jag hemma med Milon från jobbet. Nu har han vart tillräckligt på våra jobb i veckan. Idag ska vi ta en sväng på stan med mamma, har lovar Milon att vi ska äta lunch någonstans där.   

Han ska handla något för tian han fick av Lasse idag visst, hehe. Vad skönt att inte ha någon aning om vad saker egentligen kostar. Antar att jag kommer få lägga till lite ;)


Min handlingslista tilll bardummet :)


VÄRMELJUS MED DOFT MARSHMALLOW 12 ST


DOFTPÅSE NYPONROS


Ska bli skönt att träffa mamma idag det var för länge sedan eftersom att båda vart sjuka.

 



Av Sofi Géewe - 10 januari 2013 11:59

Life is colour, and i love it

 

Den RÖDA färgen är uppiggande och stimulerar  oss att bli utåtriktade. Den är eldens och värmens färg. Rött stimulerar blodsystemet, den vänstra hjärnhalvan och musklerna, vår livskraft stimuleras av det röda ljuset. Däremot kan för mycket rött leda till feber, stress och utmattning.


Den Gula färgen är symboliskt  den intellektuella färgen. Den är den öppna sinnets färg. Gult är kreativitetens färg och en uppmuntrande färg. Den frambringar glädje och vällustkänslor, gult används för att stärka nerverna och hjärnans aktivitet. Den renar blodet och stimulerar, det lymfiska systemet.


Den Oranga färgen befrämjar idéer och mentala koncept och är således en bra fär i tex sammanträdesrum. Den stimulerar oss att känna våra känslot bättre och skapar en känsla av välmående. Orange symboliserar medkänslig värme, rikedom och viljekraft.


Den Gröna färgen är harmonins färg. Den befrämjar uppbyggnad av muskler, ben och andra vävnadsceller. Grönt är emotionellt lugnande och stabiliserande. Den lugnar och avslappnar både fysiskt och mentalt. Grönt är också balanserade för känslorna.


Den Blå färgen är rogivande och uppmuntrar till självständighet. Blått symboliserar stark tilltro, uppriktighet och lugn. Lugnar ner hjärtat och fungerar antiflamatoriskt. Blått verkar sinnesavslappnande och styr vår röst. För mycket blått ljus kan däremot göra oss trötta, uttråkade och deppiga.


Färgen Indigo är renande för blodet. Den fungerar smärtlindrande och kan ge total okänslighet. Det sägs att Indigo ökar vår medvetenhet så att vi kan höja oss över all smärta.


 Den Violetta färgen är en färg som symboliserar kunglighet och respekt. Violett anses ha en helande och öppnande kraft. 


Färgen Vit symboliserar renhet och och godhet. Vitt är en färg som i allt för stora doser kan påverka oss negativt, i helt vita rum blir vi lätt likgiltiga och apatiska.








Av Sofi Géewe - 9 januari 2013 14:46

   


Man sätter in den i datorn så kan man spela all gamla roliga spel. Ska väl inte sticka under stol med att jag också tycker det är väldigt kul. Mitt gamla Bubbels eller vad det nu heter. Sååå kul, körde jämt det när jag var liten.

Tias är helt lyrisk hemma när han kör, hehe. Hittar hela tiden nya "gamla" spel. Det finns flera hundra olika.


Ovido - Quiz & Flashcards