Alla inlägg under januari 2013

Av Sofi Géewe - 9 januari 2013 14:11

Idag fick inte min lilla kille gå till dagis, dom tror han har en svinkoppa, jag har hela tiden trott det är ett munsår :( Får behandla det som en svinkoppa så får vi se om den går bort. Hoppas , hoppas så han kan gå till dagis igen på måndag. Han fick följa med mig till jobbet för jag kunde inte vara hemma. Men vi har så lugnt så det gick superbra. Han kollade på film, åt kakor och hjälpte mig att fylla på saker :)

 


   

Nu åkte han till Oliver och ska leka några timmar. Med ett snyggt plåster på såret, hehe. Snyggingen.


Igårkväll var jag och Fina Lina ute på långpromenad, jätte skönt.Mycket prat om livet blev det. Våra män, barn, jobb, hus. Lite av varje helt enkelt.

Det var så skönt för jag kunde äntligen somna bra igår, normal tid. Kanske har kommit in i rätta rytmen igen.

Det är verkligen inte svårt att vända på dygnet när man är lite ledig. Barnen framför allt har så svårt att vända tillbaka. Milon somnade faktiskt väldigt bra igår kväll med äntligen. Han snarkade så gott   


Fixade och trixade lite med tavlor i sovrummet, vet inte om det blev så jätte bra men det får duga så länge.

   


Måste komma på nått bra att ha tv:n på med. Eller i nått skåp på väggen kanske, hmm vi får se vad det kan bli av det. Inte ha någon tv där inne alls känns ju som ett bra alternativ annars, den tanken delar dock inte min älskade andra hälft ;)


En uppochner vänd ljustake kan bli en väldigt snygg lampa i köksfönstret.

Har inte hunnit köpa nya blommor än så jag rotade fram några gamla plast växter sålänge. Ville bara bli av med julen så då fick det bli såhär :)

 


Ska försöka komma på lite annat kul som inredning nu till våren tänkte jag. Pastell är ju årets färger så kanske kan hitta på nått fint. Lila och rosa passar ju bra hemma hos oss. Det får bli loppis nästa vecka och leta saker tror jag. Vill ha ett pelarbord bl.a som jag kan måla om.


Nu ska jag hjälpa min kolega att hitta lite tapetkataloger.



      



Av Sofi Géewe - 8 januari 2013 10:45

   

Rätt söt unge jag har :) Finast i världen.

Satt och lekte lite med instagram i går kväll och gjorde om bilder.


Är på jobbet nu, snart lunch dax, dagen har gått fort trots det jobbig mötet på BUP imorse. Skulle jätte gärna slippe sånt men det är skönt att rensa luften lite och få tips och råd av dom som kan.

Man borde få utbildning imon barn psykologi när man blir förälder ;)

Men men dagen går vidare iaf. Snart kommer älskling och äter med mig. Matlåda med köttfärssås och spaghetti.


Jobbar till sex idag så jag ska nog roa mig med att städa lite bland tapetkatalogerna och alla prover. Då springer tiden iväg och det blir så fint här i mitt andra hem ;)


Åhh hemskt nog har jag läst ut min bok, Femtio nyanser av mörker. Måste åka och köpa den tredje boken i veckan. Känns ju tomt utan dem, hehe. Dem är så bra, bästa böckerna ever.

    


Av Sofi Géewe - 7 januari 2013 17:13

Imorn är det äntligen dagis och skola, jippi... Äntligen normal vardag.

Idag har det inte hänt mycket här i huset. Jag har tvättat några maskiner, lagat mat ( dax för det igen nu ), lekt med Milon. Vi har precis klistrat med klistermärken i hans piratbok som han fick i julklapp:)

Bra träning för nagranhet och koncentration för den lille. Nu sitter han och tittar på barnkanalen en stund och retar Tiffany, en av hans favvo sysselsätningar tyvärr. Han har blivit en riktig liten retsticka nu, men det hör väl till antar jag. Hmm....

Tiffany har lekt med en kompis och Timpa för ovanlighetens skull spelat tv-spel ;)

Älsklingen har börjat jobba idag, så duktig.

Celinne och Robin har varit i skolan. 


Satt och lekte lite i photoshop förut

 


Milon äter Ugnspankak till lunch

 


Nu ska jag laga spaghetti och köttfärssås till middag. Jobbigt ;) men gott. Tummen upp för husmanskost.


Bye Bye Paj...

  


Av Sofi Géewe - 6 januari 2013 19:42

 

     

Blev ännu mer pysslande i mitt pysselrum idag :)  Och lite städande där inne. Riktigt skön dag. Låg i sängen alldeles för länge imorse, Milon satt och tittade på film så då måste man passa på självklart. Har bara vart utanför dörren en halvtimma och handlat i Ekholmen.

Älskling har vart duktig och damsugit och fixat. Blev riktig lat lunch med, fiskpinnar , potatismos och grönsaker.

Imorn är det sista lediga dagen för barnen sen börjar alvaret igen. Det är alltid lika skönt att komma tillbaka till vardagen tycker jag. Man är lite för mycket på varandra när alla är hemma på dagarna när man är så stor familj.  Milon längtar till dagis så han kan leka med alla kompisar säger han. En riktig dagis unge den lille.

Så vi får väl se vad vi hittar på imorn. Milon och jag ska leka i lekparken en stund imorn, gunga. Hoppas att det kan bli lite fint väder bara. Har inte kollat.


Igår satt vi och titta lite på saker som vi vill göra i London. Madame Tussauds, London Aquarium bl.a

Längtar... Det ska bli så kul.


Nu ska jag gå och försöka trolla, det är väl det enda sättet att få Milon att sova. Han är helt omöjlig att få att sova idag.

HokusPokus



Av Sofi Géewe - 5 januari 2013 21:25

Det blev en pysselkväll för mig, kul.

Gjorde lite grattis kort och annat smått och gott.

Allt i rosa såklart.

       

Syns ju inte att min tavla är glittrig över hela på bilden. Inget seriöst direkt men jag tycker det är så kul att pyssla.


Nu får det vara färdig pysslat för idag nu ska jag mysa med min man i soffan, kanske se någon  film.

Imorgon blir det jätt lugnt och skönt, inga planer. Ska vara skönt att vara ledig bara, ha sovmorgon. Der har man kanske inte direkt med småbarn men man får ju ligga kvar och ta det lugnt iaf :)


Vi åkte runt lite i tornby förut, bytte mina byxor och titta in nya media markt, stort. Då hittade Milon SkyLanders hyllan självklart, han vill ju så gärna ha det. Han hade fått lite pengar i julklapp sen ringde han till sin mormor och blev en bortskämd liten plutt med dom sista pengarna, hihi. Han var väldigt söt när han ringe

- Du mormor kan jag få ett Skylander av dig, alltså idag, alltså NU, så jag kan spela direkt när jag kommer hem.

Heheh söta Milon.

Det är helt sjukt vad mycket skylander gubbar det finns. Smart affärsidé, alla barn vill ju ha alla så dom kan spela alla banor, det finns ca 50 stycket och dom kostar mellan 99-149 kr. SJUKT.

 


Sov gott 

Av Sofi Géewe - 5 januari 2013 09:13

Mysig dag med strålande sol. Lite kallt men var det allt i morsen när jag skulle till jobbet, fick skrapa rutor och sitta i bilen tio minuter fölör att det skulle tina upp på insidan, burrr. Är på jobbet nu och här var det med svin kallt när vi kom, 17 grader nu börjar dte bli lite skönare det är hela 19. Sjukt!!! Hade väldigt gärna stannat i sängen och haft sovmorgon som alla andra i familjen. 

Har blivit lite härlig läsning till morgonkaffet

 


Idag måste vi åka till Lager 157 och byta mina byxor som jag fick i julklapp. har inte kommit dit än. Eftersom min kära har slarvat bort kvittona till mina kläder så känns det lite jobbigt att byta dem ju. Milon ville absolut följa med mamma till klädaffären, det är mammas kille det ;)

Han gjorde klart för mig imorse att han hade tänkt på kläder till idag och han ska inte ha jeans utan mjukbyxor idag och en skön tröja. Lilla sötungen.




Hittade en jätte härlig soffa, hehe. Vart ska man kunna ha den tro. Den var ju så frän.

 

Finns så mycket fina och annorlunda möbler

   


Nu ska jag hjälpa lite kunder. Ha en skön dag i solen



Av Sofi Géewe - 4 januari 2013 21:18

Skulle önska att jag kunde börja plugga, att jag hade viljan, pengarna och allt det som behövs för att genomföra det. Inredning / design är något jag så gärna skulle vilja hålla på det.  En dröm skulle vara att få en budget och ett rum och någon som säger varsågod gör så att jag älskar det. Åh vad kul. Någon gång kanske det kan bli så. Är ju inte så gammal än. Det värsta är ju att vi bor i fel stad och flytta är tyvärr inte att tänka på med tanke på varannan vecka barn. Linköping är inte det bästa för den sortens jobb. KONTAKTER  och vilja det är det som är viktigt så allt går självklart.

Jag är för mycket familje människa för att alltid jobba långt bort. Skulle sakna ihäl mig efter mina pojkar och ha dåligt samvete för att min man skulle få sköta för mycket.

 

fin moodbord

                         

 

 

Har hittat några distans kurser som verkar intressant och roliga. Jag har en bra början med mitt färgseende och allt jag lärt mig inom det. Jag och Tias hade en jättebra idé som vi började genomföra, färgsättning/ design. Jag färgsatte hos privatkunder, företag, bostadsföreningar. Det var super kul, nått jag verkligen ville göra. MEN det trångsynta företaget klarade inte av att vi bodde under samma tak. Larvigt. Vi jobbade knappt ihop för jag hade mina helt egna arbetsuppgifter som han inte var inblandad i.  Men "dom där uppe"  struntade helt i det och hur det gick för oss, det enda dom hakade upp sig på var att vi var ett par. Synd tycker jag för jag tror det kunde blivit något riktigt bra av det.

Har ju ett bra jobb där jag får färgsätta och hjälpa folk med sina hem. Det roligste är när man släpper hem kunder nöjda och glada över hur fint det kommer bli i deras hem. Tycker det är kul nu när man har jobbat ett tag och har sina stammisar. Det blir så lätt då, man vet vad dom redan har hemma, deras stil,möbler, prisnivå. Men det vore kul att kunna ge dom yttligare service med allt annat som tillkommer när man gör om självklart :)Har man en utbildning är det så mycket lättare att söka jobb med såklart. Det finns mycket spännande jobb därute gäller bara att hitta rätt och bestämma sig för vad man vill göra. Jag är påhittig och pysslig så jag ska nog komma på det ;)Jag vill ha kariär och familj och ska kämpa för att det blir så inom sin tid. Saker måste bara ha sin gång och göras i rätt ordning.

Ni kommer märka av mig i framtiden... Jag kommer inreda era hem, era grannars och era jobb ;)

 

xoxo

Av Sofi Géewe - 3 januari 2013 23:18

Ögon "Shopar" lite bling bling med alla mina miljoner såhär på kvälls kvisten ;)

Mmmmm vill ha.

 

   

   

 

 

  

   


Jag och min kära man sitter och tittar på Falk, vi har sett alla filmer som gjorts nu på några dagar. Känns som man känner  hela GSI gruppen och alla bad guys, hehe. Dom är riktigt bra tycker jag. Kunde ju vart lite mer romantik bland alla vapen :)

Dax att sova snart så jag orkar upp till jobbet imorn. Höll p att försova mig i morse, hade visst stängt av klockan, fy på mig. Jag försover mig aldrig, ALDRIG. Gjorde mig iordning på tio minuter så jag han och hade gott om tid för morgon kaffe med min kära chef. Måste ju gå igenom vad som hänt i livet när man inte sets på några dagar.


Lilen ligger och sover så gosigt i sin säng. Men han har fortfarande inte kommit tillbaka till rätt sovtider än. Blir stenhårt i helgen. Han och jag är ju lediga på måndag med, studiedag på dagis=)


Natti Natti

KRAM

Ovido - Quiz & Flashcards