Alla inlägg under maj 2014

Av Sofi Géewe - 14 maj 2014 20:30

Så blev det äntligen onsdag och den första fotbollsträningen för Milon.

Han var jätte nervös men det gick hur bra som helst.

Det är så sött att se alla små virriga barn, en del vill spela en del bara göra mål och andra som står och gör andra saker på planen :)

   


Efter träningen blev det föräldramöte i skolan inför starten i höst :)

Spännande att höra hur det skulle bli. Tias kanske inte tyckte det var lika roligt att höra det för femte gången men men hahha, jag tyckte det var intressant. Redan dags att börja fylla i papper inför starten. Det brukar ju bli ett antal olika papper att fylla i när det är ny termin sen så lika bra att börja nu. Tycker det är så faccinerande när man sitter på aånna saker som dagis och skola attd et alltid finns samma gruperinbar som det gjorde när man själv gick i skolan. Det slutar verkligen aldrig. Vissa med hundra frågor om så konstiga saker, tjej gänget som inte kan vara tysta när de där framme pratar hehe märkligt att det alltid är så.


Idag tog jag en till sväng till apoteket med min eländiga förkylning. Sjuk detta! Jag brukar inte klaga på sdant men denna gång går det verkligen inte öber. Min hosta blir bara värre varje dag och host medecinen jag köpte sist hjälper inte alls. Får ju inte äta nått starkt för bebisen skull nu. Men fick en till idag iaf som jag ska prova. Hoppas på den så jag kan få sova lite äntligen. Blir nog utkastad från  sovrummet snart som jag låter på nätterna, Tias får tyvärr inte heller sova som jag håller på.

När jag var på apoteket fick jag en liten baby box också som jag beställt med lite små saker i, lite olika nappar och tidningar bl.a Ingen MAMMA tiding men denna, hmm... ;)

 


Nu är det inte många dagar kvar tills det är dags för Martin att flytta tillbaka till Sverig :)

Blir jätte mysigt att ha honom lite närmre oss igen. Han kommer inte bo i Linköping längre men iaf i landet :)

Så snart kan vi efter en längre bilresa faktiskt hälsa på honom.

Kanske han blivit lite piggare med hahha nja det är väl en omöjlighet det ;)

 


Nu ska jag virka en liten ros tänkte jag :)




Av Sofi Géewe - 13 maj 2014 12:57

Nu har jag beställt tapet till lillans rum :)
Det blir grå och vit randig tapet, Estelle från Sandberg. Så nu längtar jag massor efter att den ska komma upp. Är så sugen på att börja piffa lite i hennes rum nu och ställa iordning saker vi köpt och köper. Men först ska Tias hålla på att väva på sned väggen så jag får nog lugna mig lite ;)

Har även beställt lite rosa tapet med vita prickar på som jag ska ha till lite små pyssel :)
Så hennes färger blir vitt grått och rosa :)

Hoppas jag och mamma hittar lite roligt till hennes rum i Ullared. Ibland finns det inget men nått fynd kanske man kan göra tänker jag.

Sitter och väntar in min lunch, en timma kvar tyvärr. Vi är ju hungriga idag ;) det blir tråkig matlåda men till det lite tv på mobilen och soff vil.

Av Sofi Géewe - 12 maj 2014 16:00

Idag har dagen gått i ett fast med ett väldigt skönt tempo.

Vi började med en efterlängtad förmidda på Vidingsjö skolan för att träffa fröknar och barn inför höstens förskoleklass star :)

Snacka om att jag hade en peppad kille som började fråga klockan sju när vi skulle åka.

Det var jätte mysigt att se alla förväntansfulla och pirriga barn. De fick veta vad dom behövde ha med sig inför starten och så fick vi titta runt överallt och äta lunch i matsalen. Det var ju nytt för Milon att få välja mellan tvåmaträtter, han är inte blyg han inte så han provade båda haha. Söt ungen.


När vi kom hem efter lite handling och ärenden sprang han och Emil upp på Milons rum, dom jhar lekt och spelat tv-spel i fyra timmar snart. Jätte roligt ( och skönt för mig ) hehe. Jag har fått skapliga hormonrubbningar fr jag har nu bakat två lika sorters bröd och gjort rabarber chutney :) Jätte duktigt. Jag fick en materedare av Tias förra veckan som jag ville prova, mitt i allt gick den sönder!!! Riktigt skit exemplar så det får jag åka och ta tag i lite senare tänkte jag. Hittade den här fina på netonnet som jag tyckte det stod  mitt namn på!1 Måste ha!!

Titta vad jag håller på mer! Lantbröd färdigt och formfranska som jäser för fullt!

   


Ska städa badrummet så min man orkar med mig när han kommer hem, han städade överallt igår när jag jobbade utom där för det skulle jag göra sa jag. Dum som jag är har jag inte gjort det än så det måste fixas innan han kommer hem hehe.

Men jag har tvättat massor, riktigt hemmafru idag. Verkligen inte likt mig kan jag säga! Riktgti skönt faktiskt att gå hemma och pyssla :) Snart får jag alltid göra det Guuuud så underbart. Längtar extremt mycket nu!


Jag har gjort några små rosor också till bebis filten. Många kvar men sen ska jag sy ihop den, spännande.

Tant Sofi ;)

 


Imorgon är et jobb igen, tre dagars jobb väntar i veckan. På Onsdag börjar även fotbollsträningen för den lilla prinsen. Ny värld som öppnas nu med allt han har på schemat.

Jag och mamma ska till Ullared på fredag, ska bli sååå roligt!!

En dag med mamma och shopping <3 

Tias ska ut med jobbet så Milon ska vara med farmor. Han har längtat jätte mycket efter att få sova i hennes nya hem. Det blir roligt för de båda :)


Nehe nu måste jag ta tag i badrummet :)

Kram

Av Sofi Géewe - 10 maj 2014 21:17

Hemma igen efter en eftermiddag/kväll hos får familjen i Stjärnorp :)
Vi grillade och åt rabarberpaj. Komiskt nog grillade vi ett av deras lam och åt hahah kändes lite märkligt men det var gott. Alla barn var sams och lekte ute hela tiden. Det är lite skillnad på landet mot här hemma. Skönt att alla kan vara ute på ett annat sätt.
Vi skålade i lite rosé bubbel för våra tjejer i magen. Så otroligt roligt att vi båda har små bruttor där inne :)
Hoppas dom med blir lika tajta som vi alltid varit :)
Söta lilla Stig och hans älskade Kalle!

Härligt med de första rabarbern. Det var väldigt gott med paj :)

Milon och jag var på Apoteket förut och köpte allt för att jag ska slippa denna hemska förkylning!!
Måste få sova inatt nu, natten som var satt jag upp och sov bara för att slippa hostan. Hjälpte sådär men lite sömn blev det iaf.
Hon på Apoteket öppnade och läste på allt jag köpte för att se att det gick bra när man är gravid. Hon trodde inte att jag skulle kunna äta nått mot hostan men som tur var hittade hon nått.

Häromdagen ringde det en försäljare som ville prata med Tias men han var och köpte snus. Milon svarade i telefonen och jag hörde han säga - nej tyvärr han är inte hemma han köper snus, han kan inte överleva utan snus förstår du men du hejdå!! Så la han på hahah. Knäpp unge.
Fick mig ett väldigt gott skratt då, det fick nog hon i telefonen också.

Nu sitter vi i soffan och ser sluter på gladiatorerna, jätte kul tur att vi hann, INTE!!!
Mysigt med lite lördags gos i soffan iaf :)

Av Sofi Géewe - 9 maj 2014 20:20

Det är en väldigt stor skillnad på min mage på morgonen mot under dagen haha.

Hon kryper ihop väldigt mycket på natten och ligger långt bak.

 


Imorgon ska jag jobba igen efter tre dagar i soffan med halsont och en hemsk förkylning. Måste ta tag i det nu :)

Hoppas attd et blir ett riktit skit väder så det inte kommer så mycket folk.

Efter jobbet ska vi till Elon & Jonas och co. Det blir mat och lek. Vi ska ta med oss efterrätt så jag tänkte att det får bli rabarberpaj den första för våren. Gott!!


Idag kom mamma med två presenter en till mig och en till Milon, eller hur man nu ska se det hehe. Ett regnställ och jag fick en blomma :) Söta mamma <3

Vi drack kaffe och åt glasstårta.

Han blev jätte fin lillen. I detta regn går det åt ordentliga kläder, härligt med det svenska vädret.

 


Nu blir det popcorn och film, walking whit dinosaurs.

Bättre än lets dance iaf ;)



MAJ

Av Sofi Géewe - 6 maj 2014 09:00

Satt och tittade i bildarkivet i bloggen och såg vilket underbart maj vi hade förra året.

Det var jätte varmt ock skönt.

Vi målade om huset, var på kolmårds weekens, hälade på Martin på Gran Canaria och massor med.

Här kommer några av alla maj bilder sedan 2013.

                                                                 

Av Sofi Géewe - 5 maj 2014 22:00

Trodde Tias skulle få tjata många år till innan Milon verkligen åkte en egen gokart men den dagen kom visst idag. Han satte sig helt orädd och körde alldeles själv den lille. Det finns en extra liten i gokart hallen som han fick åka i. Dem förklarade hur han skulle göra sen drog han iväg. Tydligen var han väldigt modig och körde järnet! Tur att jag var på jobbet annars hade den dagen inte varit här än, jag tycker han är för liten ju. Han ville att vi skulle åka tillbaka imorgon så vi kunde raca, haha.

Så nu får vi väl se vart detta slutar om det blir en lite fart dåre av honom redan. Så varsogoda att sponsra Milon racing haha.


Coolingen

   


Jag är helt slut, mitt jobb är verkligen jobbigt just nu med graviditeten. Alldeles för mycket lyft och stå och gå hela tiden. Det känns jobbigt idag. Jag får massor sammandragningar och skulle behöva vila lite mer men det är svårt att göra dte hos oss. Vi får se hur länge det fungerar. Barnmorskan sa att jag bara skulle ringa henne annars så skulle i diskutera om vad som kunde göras. Känns lite retligt att göra dte när det är sju veckor kvar för mig att jobba. Men det får ju inte hända nått mer vår lilla kicka där inne <3

Så snart blir det tidig säng så jag får vila ut lite.

Igår såg vi på beck, levande begravd och jag som är så fjompig kunde ju inte ens gå och kissa inatt hehe. Man vet ju aldrig om det kommer någon som vill lägga en i en kista ;) Så då somnade jag ju jätte sent plus att vår ibland väldigt lilal bebis sov bredvid mig. Jag kan inte sova då!!! Speciellt inte nu när jag är tjockis och har foglossning. Måste breda ut mig men det går icke med en kille på var sida om mig. Inatt är han verkligen bannlyst från vår söng ;)

Som straff fick han lägga sig en kvart tidigare en vanligt ;)


 

Av Sofi Géewe - 5 maj 2014 13:09

Idag var vi hos barnmorskan och tittade till den lilla och mig :)
Alltid lika mysigt att höra hjärtslagen så man vet att hon mår som hon ska. Men så mycket liv det är i min mage så känner jag henne ändå jämt <3
Alla mina värden är jätte bra, skönt att slippa stoppa i sig några piller tycker jag. Inte lika roligt att få massor nålar i sig men jag börjat vänja mig lite mer för det var inte alls lika jobbigt och nervöst idag.

Idag har jag fått hem en Box med saker från babyland, blir spännande att se vad det är i den. Har ingen aning haha. Gratis är kul ;)

Nu ska jag jobba på och försöka klara mig ur denna snurriga dag vi har här.
Laddar för lunch om en timma :)

Ovido - Quiz & Flashcards